Foto: Bildbyrån

José Mourinho fick lämna sitt uppdrag som huvudtränare hos Tottenham för några veckor sedan. Men den portugisiske tränaren gick inte klubblös länge. Utan nu står det klart att han blir huvudtränare i AS Roma till nästa säsong. 

Roma meddelade tidigare idag att klubbens tränare Paulo Fonseca kommer att få lämna klubben efter säsongen. Detta kommer bara två dagar innan Roma ska spela sin semifinal-retur mot Manchester United. Men bara timmar efter att det stod klart att Fonseca får lämna klubben så har Roma gjort klart med en ny huvudtränare. Det blir José Mourinho som tar över klubben till nästa säsong.

Roma byter därmed ut sin portugisiska tränare och ersätter honom med en annan portugisisk tränare.

– Vi är väldigt glada och nöjda över att kunna välkomna José Mourinho till AS Roma-familjen, säger presidenten Dan Friedkin och vicepresidenten Ryan Friedkin i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Även Mourinho uttalade sig om övergången på klubbens hemsida och där José Mourinho sa följande;

– Tack till familjen Friedkin för att ni valde mig att leda den här fantastiska klubben och vara en del av dess vision. Efter möten med ägarna och Tiago Pinto förstod jag genast deras ambitioner för AS Roma fullständigt. Det är samma ambition och drivkraft som alltid har motiverat mig och tillsammans vill vi bygga ett vinnande projekt under de kommande åren.

José Mourinho har skrivit ett kontrakt med AS Roma som sträcker sig till sommaren 2024.

Mourinho har innan han tränade Tottenham även tränat klubbat som Chelsea, Manchester United, Real Madrid, Inter och Porto under sin karriär.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här