Foto: Bildbyrån

För drygt ett år sedan tog äventyret som sportchef i IFK Göteborg slut. Men Mats Gren har funnit tillbaka till fotbollen. Nu står det nämligen klart att den tidigare sportchefen byter roll och blir tränare för Kopparbergs/Göteborgs FC.
– Det känns fantastiskt inspirerande, säger Mats Gren till klubbens officiella hemsida.

IFK Göteborg hade inte riktigt hittat rätt för drygt ett år sedan. Man hade en plan, men supportrarna var inte helt nöjda med de sportsliga resultaten vid tillfället. Där och då beslöt man sig för att sparka Mats Gren, dåvarande sportchef för klubben. Nu står det dock klart att Gren kommer tillbaka till fotbollen, däremot blir det damallsvenskan denna gång. Kopparbergs/Göteborg FC meddelar nämligen att han har skrivit på ett kontrakt som tränare för klubben.

Vid sin sida kommer den tidigare sportchefen ha Jörgen Ericsson som assisterande tränare. Ericsson har tidigare gjort två säsonger som assisterande tränare i klubben.

– Jätteviktigt att Jörgen är kvar, det ger en kontinuitet och en garanti för att vi kan bygga vidare på de två senaste säsongernas goda resultat, säger Lasse Svensson sportchef i Kopparbergs/Göteborg FC till klubbens officiella hemsida.

– Med Mats vid Jörgens sida skapar vi en organisation där vi ger klubben och laget möjligheter att växa och ta nästa kliv i föreningens utveckling.

Ericsson förklarar dessutom att man utvecklas på flera sektioner.

– 2020 kommer vårt framgångsrika F19-lag att ta nya kliv och nu när vi startar ett eget F17-lag dessutom har vi alla möjligheter att skapa en framgångsrik framtid för föreningen, säger Svensson. Viktigt att påpeka är att Anna Stoltze kvarstår som huvudtränare för vår ungdomsverksamhet.

Mats Gren förklarar för klubbens hemsida att han har saknat tränarjobbet och är inspirerad.

– Det känns fantastiskt inspirerande att vara med om att bygga vidare på den senaste årens framgångar.

– Ja, det kan jag säga att det ska bli spännande att bli delaktigt påg planen igen på ett annat sätt än under åren i Blåvitt. Sedan funkar Jörgen och jag väldigt bra ihop. Jag ser fram emot en väldigt spännande säsong med allsvenskan, cupen och Champions League!

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här