Malmö FF har presenterat en ny huvudtränare. Serben Milos Milojevic tar över klubben och ansluter närmast från Hammarby, som han lämnade under märkliga omständigheter.

Jon Dahl Tomasson tog två raka SM-guld med Malmö FF innan han valde att tacka för sig och söka nya äventyr. Sedan beskedet från ”JDT” kom i slutet på december så har MFF jagat en ny tränare.

Nu är beslutet taget. Den 39-årige serben Milos Milojevic är Malmö FF:s nya tränare. Milojevic tog över Hammarby under förra säsongens andra halva men hann bara med just några månader i klubben innan han sökte sig vidare till Rosenborg i Norge. När det mesta såg ut att vara klart så kom Rosenborg och Milojevic inte överens i slutändan. Detta slutade med att Rosenborg gick på ett annat tränarspår och Hammarby gav Milojevic sparken.

Men nu har Milos Milojevic alltså fått ett nytt jobb och detta i de regerande mästarna Malmö FF. Något som såklart smakar gott i serbens mun.

–  Jag är först och främst glad över att vara här för att jag delar klubbens ambition att alltid vilja vinna och slåss om titlar. Men också eftersom jag har en stark relation till föreningen. Min plan och dröm har varit att prestera fina resultat och ta mig till Malmö, säger Milojevic till MFF:s hemsida och fortsätter:

– MFF har varit väldigt framgångsrika de senaste tio åren. Det inspirerar mig men jag vill att vi ska dominera och vinna ännu mer. Jag tror på klubben, på spelarna och på mig själv. Jag tror att det här kommer att bli bra.

Milos Milojevic har ett förflutet i Mjällby AIF, som han hjälpte upp från Division 1 till Allsvenskan på två säsonger innan han lämnade för en roll som assisterande tränare i den serbiska storklubben Röda Stjärnan.

Malmö FF meddelar på sin hemsida att kontraktet är ett ”tillsvidarekontrakt”.