Foto: Bildbyrån

Brassen Paulinho bröt nyligen sitt kontrakt med israeliska Hapoel Beer-Sheva. Och idag lät Hammarby meddela att man utnyttjat läget och värvat anfallaren. Paulinho presenterades nämligen under en presskonferens idag.
– Hammarby hade precis sålt en spelare så tajmingen var bäst här, säger Paulinho till Fotbollskanalen.

Han var en av de bästa anfallarna i allsvenskan ifjol. Men efter att ha tjänat klubben väl i nio hela år skulle resan bära vidare. Flyttlasset gick över till Israel och till klubben Hapoel Beer-Sheva. Tråkigt nog blev övergången inte lyckad. Paulinho har dragits med skadebekymmer sedan ankomsten, vilket lett till att klubben valt att bryta kontraktet med honom.

– Jag fick erbjudanden från andra länder. Det var många bud. Både från svenska klubbar och klubbar utanför Sverige, säger Paulinho till Fotbollskanalen.

Övergången ska ha gått snabbt och smidigt.

– Situationen är väldigt enkel. De var i kontakt med oss. De gjorde vad de kunde, men Paulinho tänkte mycket på familjen och just kontraktet Hammarby gav visade att de vill ha honom. Vi hade väldigt kort tid på oss att bestämma oss, säger Leroux.

Anfallaren, som varit älskad bland Häcken-supportrarna, är medveten om att övergången inte är välkommen bland Hisings-folket.

– Jag vill vara tydlig med en sak, så att alla förstår, och det är att Häcken finns i mitt hjärta. Det här förändrar ingenting för mig. Jag kommer alltid ha den respekten som jag har för klubben.

– Det kommer bli tufft. Samtidigt kommer jag behöva vara professionell. Jag har skrivit på för Hammarby och kommer ge mitt bästa för Hammarby. Men respekten för Häcken kommer alltid finnas där.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här