Foto: Bildbyrån

Örebro SK har presenterat en ny huvudtränare. Den tidigare assisterande tränaren Vitor Gazimba ska nu leda laget framåt under den allsvenska säsongen.

I förra veckan meddelade Örebro SK att deras huvudtränare över ett par säsonger, Axel Kjäll, sadlar om och blir fotbollschef för den allsvenska klubben. I och med förändringen har ÖSK sedan dess behövt leta sig om efter en ny huvudtränare. Och nu är lösningen presenterad.

Ny huvudtränare för Örebro blir Vitor Gazimba. Han var assisterande tränare bakom Axel Kjäll under säsongen 2020, men återvänder nu alltså till klubben och blir huvudansvarig. Portugisen har skrivit på ett kontrakt med klubben fram till och med 2023.

Örebro SK har inlett den allsvenska säsongen svagt hittills och placerar sig näst sist i Allsvenskan. Klubben hoppas kunna lyfta i den allsvenska tabellen tillsammans med sin nya huvudtränare.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Vitor. Han är en progressiv tränare som är välutbildad i den portugisiska skolan med influenser och taktiska idéer som kommer påverka vårt lag på ett tydligt sätt. Han har en kort startsträcka i och med sin kännedom om klubben och spelarna och besitter dessutom ett starkt självförtroende i sitt ledarskap med en självklar resultatinriktning som är nödvändig för framgång. Hans idéer hade en stor del i den utveckling laget hade under förra hösten då vi tog flest poäng i Allsvenskan, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK och tidigare huvudtränare.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här