Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg tackade för sig i fjol. Därefter har Malmö FF varit på jakt efter en ersättare av likvärdig kaliber. Nu står det klart att Isaac Kiese Thelin återvänder till klubben han tidigare har representerat.
– Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem, säger han till klubbens hemsida.

I dagarna gjorde Malmö FF klart med Uwe Röslers ersättare. Det blev ingen mindre än den danske ikonen Jon Dahl Tomasson. Men en viktig spelare hade lämnat ett tomrum. Markus Rosenberg, som lag skorna på hyllan, behövde ersättas.

Och nu har Malmö FF hittat sin ersättare. Isaac Kiese Thelin skriver nämligen på för ett säsongslångt lån för Skåne-klubben.

– Det känns väldigt bra att det är klart. Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem. Jag kommer tillbaka till en professionell och ambitiös klubb som jag har följt och haft en god relation med sedan jag lämnade. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt. Nu ska vi också se till att vinna Allsvenskan igen, säger han till klubbens hemsida.

Det blev endast ett år i Malmö FF senast. Då noterades anfallaren för sju mål och tre assist för klubben.

Kan återvända redan i sommar

Malmö FF är nöjda med sin värvning, men det säsongslånga lånet kan komma att brytas redan i sommar.

– Anderlecht ville tvunget ha med att om det kommer något stort i sommar så ska de ha möjligheten att bryta, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till Fotboll Skåne.

Dessutom saknas någon utköpsklausul för spelaren.

– Det var ganska orimliga villkor. Det kändes lönlöst.

– Sedan är den frågan alltid öppen ändå.

Enligt Fotboll Skåne menar Daniel Andersson vidare på att man övervägde ett flertal alternativ, men att den nyanställde tränaren önskade sig ett targetalternativ. Därigenom beslöt man sig för att värva 27-åringen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här