Foto: Svenskelitfotboll.se

Totalt är det åtta europeiska länder som ska delta i en två veckor lång turnering på FIFA 20. Turneringen har fått namnet Stay2score och anordnas av european leagues. Varje land har två lag med som ställer upp med två FIFA-spelare och två ambassadörer. Från Sverige är det Örgryte och Djurgården som kommer delta. 

Representanterna för Örgryte är FIFA-spelaren William”Dejex”Berg som så sent som förra veckan tog hem guldet i en eAllsvenskan Cup. Med sig i sitt lag har han Mohamed Said som till vardags spelar i Örgryte. Djurgården representeras av FIFA-spelaren Johan”Bluum”Blom och Viktor Adolfsson som är ordförande i Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna.

De åtta länderna som deltar i turneringen förutom Sverige är Nederländerna, Italien, Spanien, Polen, Österrike, Portugal och Belgien.

Turneringen startar den 13 maj och avslutas med en final den 23 maj. Varje match består av att de två olika lagen från varje nation möter varandra och det sammanlagda resultat från de matcherna avgör vilken nation som vinner den totala matchen. Alla nationer kommer möta alla och de fyra bästa tar sig vidare till semifinal.

Svenska lagens matcher

13 maj 18:00

eAllsvenskan – eLaLiga (Spanien)
eSerie A (Italien) – eAllsvenskan

15 maj 18:00

eAllsvenskan – ePro League (Belgien)
Ekstraklasa Games (Polen) – eAllsvenskan

20 maj 18:00

eAllsvenskan – eBundesliga (Österrike)
eLiga (Portugal) – eAllsvenskan

22 maj 18:00

eAllsvenskan – eEdivisie (Nederländerna)

23 maj 15:00

Semifinaler och final.

Alla matcher med svensk inblandning samt semifinalerna och finalen kommer att sändas på Twitch.tv/eAllsvenskan

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här