Foto: Bildbyrån

Måndag och första träningen efter att spelarna fått några dagar ledigt, med anledning av landslagsuppehållet. Det innebar dock inte att spelarna tog det försiktigt. Mohamed Buya Turay blev utburen skadad efter en kollision med målvakten Tommi Vaiho, rapporterar Aftonbladet.

Stockholmsklubben Djurgården har hittills haft ett riktigt bra år i Allsvenskan. Det var ett tag sedan man befann sig så högt upp i tabellen och på allvar utmanade om ett SM-guld. Resultaten har under denna säsong gått vägen och spelet har sett bra ut, i synnerhet defensiven.

Men nu kommer tråkiga nyheter i samband med den första träningen efter några dagars vila.

Under den regniga måndagen tränade Djurgården sedvanligt på Kaknäs IP, när olyckan var framme för Mohamed Buya Turay. Anfallaren tog fart och löpte fram mot en utrusande Tommi Vaiho och fick bäras ut med en inlindad fot efter kollisionen.

Aftonbladet träffade fystränaren Viktor Helander, som menar på att anfallaren dock ska vara okej.

– Vid första anblick ser det ut som att karriären är slut, så brukar det vara, men det är något typ av stukning eller smäll och nästa vecka ska det absolut inte vara någon fara. Det ska något extremt till i så fall, men jag tror att det är ganska lugnt, säger fystränaren Viktor Helander

– Vi har inte så bråttom med så många dagar kvar till match så vi behöver inte stressa.

Djurgårdens guldklimp har stått för elva mål den här säsongen och har varit en av de stora faktorerna bakom lagets fina säsong. ”Järnkaminerna” åker till de västra delarna av landet till nästa match, där de ställs mot IFK Göteborg den 21 oktober, klockan 19:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här