Foto: Bildbyrån

Igår presenterades Marcus Berg och idag presenterades nästa hemvändare av IFK Göteborg. Oscar Wendt har precis som Berg ryktats hem till Allsvenskan och Göteborg en längre tid och nu är affären klar. 35-åringen ansluter till klubben när övergångsfönstret öppnar i sommar. Han lämnar då tyska Borussia Möchengladbach där Wendt spelat sedan 2011. I sommar går kontraktet med hans tyska klubb ut vilket gör att IFK Göteborg slipper betala någon övergångssumma. 

Oscar Wendt har skrivit på ett kontakt som sträcker sig till 31 december 2022. Wendt lämnade klubben för 15 år sedan och återvänder nu som en riktig veteran.

– Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu, säger han till Blåvitts hemsida.

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud är väldigt nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Han är en kvalitetsspelare som redan i tidig ålder hade spelförståelse och passningsspel som sina främsta egenskaper. I Tyskland har han slipat på dessa på högsta nivå och blivit en komplett spelare som kommer tillbaka med erfarenheter som få andra kan matcha i svensk fotboll. Oscar är en vinnare som vill vara med och ta oss till nästa nivå, säger sportchef Pontus Farnerud.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här