Foto: Bildbyrån

Den rådande situationen i Östersunds FK håller på att bli ohållbar. Klubben har i veckorna meddelat att de har hamnat i en ekonomisk kris och ligger i riskzonen för en eventuell konkurs. Nu gör man allt i sin makt för att undvika ett sådant utfall.

Det gick väldigt fort för Östersunds FK för ett antal säsonger sedan. Klubben klättrade igenom det svenska seriesystemet och tog sig hela vägen till Allsvenskan. Och där gjorde man det med bravur. Laget lyckades etablera sig i Allsvenskan och till och med utmana om ett SM-guld. Det gjorde att många höjde  på ögonbrynen, när man med stormsteg nådde sådana resultat.

Nu ser det annorlunda ut i Östersund.

Händelserna eskalerar och det är inte bara Daniel Kindberg som riskerar eventuella påföljder. Nu är även ÖFK i en dålig sits. Det är till och med möjligt att detta är den värsta i klubbens historia, med tanke på att man faktiskt riskerar konkurs. I september uttalade man sig om att man hade ett behov av att få in tio miljoner kronor på tio dagar. Pengarna visade sig senare behövas för att betala ut arvoden.

SVT rapporterade nyligen att klubben hamnat hos kronofogden. Det ska enligt rapporterna gälla ärenden var två företag begärt pengar ifrån klubben. Men totalbeloppet är ännu oklart. Däremot ska den ena summan röra sig om omkring 281 000 kronor.

Klubben har gått ut på sin hemsida och vädjat om finansiell hjälp, genom kampanjen #jagtrorpådethär. Som resultat av bland annat detta ska man ha fått in en stor del pengar, men ännu inte tillräckligt.

Ledaren säger sitt

Igår uttalade sig klubbens ordförande om situationen.

– Det pågår mycket intressanta finansiärsupplägg nu under dagarna. Vi har en tro på att vi kan lösa situationen, sade Maria Wilén till Sportbladet.

Ute på planen går det heller inte lika bra för laget. För i skrivande stund befinner man sig på 13:e plats i tabellen, endast en placering ovanför nedflyttningsstrecket och risken finns att man ramlar ner.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här