Foto: Bildbyrån

Östersunds tränare Ian Burchnall lämnar Jämtlandsklubben efter två år vid rodret. Han blir dock kvar i klubben fram tills en ersättare presenteras. Det skriver klubben på sin hemsida.

Ian Burchnall kom till Östersund i juni för två år sedan. Då ersatte han legendaren Graham Potter, som for iväg till Wales och Swansea. Burchnall var ett okänt namn och skulle bli ännu ett kap från Östersundsledningens sida.

Men det har gått trögt för ÖFK sedan Potters avfärd. Både på plan och utanför. Nu väljer Östersunds FK att gå skilda vägar med huvudtränaren Ian Burchnall. Anledningen ska enligt klubben vara att man ser klubben gå mot olika riktningar i framtiden.

– Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa, säger Leif Widegren, ÖFKs Sportkommitté till klubbens hemsida.

Ian Burchnall blir den första tränaren i årets allsvenska att få lämna sin klubb. Den 37-åriga engelsmannen kommer dock fortsatt leda laget tills det att Östersund har hittat en ersättare.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här