Foto: Bildbyrån

Den tidigare Häcken-spelaren Paulinho lämnade allsvenskan i höstas för spel i den israeliska ligan. Spelaren skrev på för Hapoel Beer-Sheva och har nu, ungefär tre månader senare, brutit sitt kontrakt med klubben – utan att ha spelat någonting alls.

Under ett flertal år var han en av allsvenskans absolut bästa spelare. Faktum är att han presterade på en riktigt hög nivå fram till att han lämnade BK Häcken i höstas, då 33-årige Paulinho kontrakterades av Hapoel Beer-Sheva. Resan för anfallaren gick alltså vidare till Israel, där det var tänkt att han skulle finna lycka i fotbollen.

Så har det dock inte blivit. I dagarna lät klubben nämligen meddela att man brutit avtalet parterna emellan. Hur det blev med speltiden? 33-åringen gjorde inte en enda minut för laget. Det ska ha varit ett strulande knä som hållit honom borta från fotbollsplanen. Leroux Reynaldo, agenten, ska ha berättat för BK Häckens sportchef att det rör sig om en återhämtningsperiod på fyra till sex veckor, enligt Expressen.

En återkomst till just BK Häcken kan komma att bli verklighet.

– Jag har inte pratat med Paulinho själv ännu så vi får se hur det blir och vad han vill. Men det är klart att vi måste vara med i snacket. Sedan får vi också fundera på hur mycket vi eventuellt skulle vilja ha tillbaka honom med tanke på hans knä, säger sportchefen Sonny Karlsson till Expressen.

– Vi letar efter ett namn som kan ”rock and rolla” lite. Vi har ju spelare på alla positioner, men vi vill ha någon som kan göra skillnad. Det finns ju ett transferfönster efter transferfönstret så att säga. Vårt stänger ju inte förrän i slutet av mars, så det finns ett ganska stort hål när de andra har stängt. Sedan kanske någon blir såld också. Vi försöker ligga i framkant.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här