Foto: Bildbyrån

Daniel Sjölund har valt att avsluta sin fotbollskarriär. Den centrala mittfältaren har hunnit bli 36 år och efter tre vunna SM-guld och blott en säsong i IFK Mariehamn är det nu över.

Kanonmittfältaren inledde sin framgångsrika karriär i finländska IFK Mariehamn, där det blev en handfull seniormatcher och tvåsiffrigt antal mål. Flyttlasset drog vidare till Sverige och BP innan det var dags för två stopp i England – West Ham och Liverpool. Väl där uteblev speltiden och den finska landslagsspelaren valde att vända hem till Sverige.

Och då blev det succé. Totalt nio år i Djurgården, innehållandes två vunna SM-guld, 2003 och 2005. Efter ett mellanstopp i Åtvidaberg gick resan vidare till IFK Norrköping, där den då 33-årige Sjölund fick lyfta ytterligare en ligatitel.

Den mäktiga perioden i Sverige och Allsvenskan valde han att runda av med ett återbesök i IFK Mariehamn. Men där har det knappt hunnit gå en säsong innan han nu väljer att lägga skorna på hyllan.

– Jag ville avsluta karriären med minst ett år i IFK. Men jag känner redan nu att det är läge att lägga av, säger Sjölund till Ålandstidningen.

Sjölunds tidigare klubb Djurgården slåss i skrivande stund om ytterligare en serieseger och ligger på andraplats i Allsvenskan, på lika många poäng (59) som Malmö FF. Tre omgångar återstår och det är en minst sagt spännande avslutning att se fram emot.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här