Foto: Bildbyrån

De regerande mästarna i Champions League tyska Bayern München fick i dubbelmötet mot fjolårets finalmotståndare Paris SG se sig besegrade och lämna turneringen. PSG tog sig därmed vidare från kvartsfinalen efter totalt 3-3, men på mer bortamål. Engelska Chelsea var det andra laget att ta sig vidare till semifinal efter att ha besegrat portugisiska FC Porto med totalt 2-1 i deras dubbelmöte. 

Paris SG gick in i returmötet på hemmaplan med en 3-2 seger från Allianz Arena i ryggen. Med andra ord så hade de övertaget mot Bayern München inför returen. Det var även ett Bayern München som kom till start utan sin stora anfallsstjärna Robert Lewandowski. Men det var Bayern München som tog ledningen i returmötet när Eric Maxim Choupo-Moting gjorde 1-0 efter 40 minuter. Därefter började en intensiv jakt på ytterligare ett mål från tyskarnas sida. Men Paris SG lyckades hålla ut och slutresultatet skrevs till 1-0 och därmed tog sig Paris SG vidare till semifinal med ett totalt resultat 3-3. Men PSG:s 3-2 seger på bortaplan var det som fällde avgörandet då laget gjorde fler mål på bortaplan. PSG fick därmed sin revansch mot fjolårets finalförlust mot Bayern München.

Även Chelsea tog sig vidare till semifinal. Efter att ha vunnit med 2-0 i den första matchen på bortaplan mot Porto hade man en trygg ledning att gå på inför returmötet. Båda matcherna i mötet mellan Chelsea och Porto spelades på neutral mark i Sevilla till följd av pandemin och reserestriktionerna mellan England och Portugal. I den andra matchen så hade Chelsea kontroll på läget och kändes aldrig riktigt hotade mot FC Porto. Men det blev ändå lite nervöst på den engelska bänken när Porto gjorde 1-0 i 94 matchminuten. Men närmare än så kom aldrig Porto och Chelsea tog sig vidare till semifinal med totalt 2-1.

Därmed så är Paris SG och Chelsea klara för semifinal i Champions League. Idag ska ytterligare två lag bli klara för semifinalerna. Det är vinnarna i matcherna mellan Dortmund mot Manchester City samt Liverpool mot Real Madrid.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här