Foto: Bildbyrån

PSG och Liverpool stod som segrare i den första matchen i respektive åttondelsfinal när Champions Leagues slutspel drog igång. PSG vann med starka 4-1 på bortaplan mot Barcelona där Mbappe stod ut med ett hattrick. 

På Camp Nou möttes Barcelona och PSG i den första av två matcher i åttondelsfinalen. Messi och Barcelona satte avtryck först när Frenkie De Jong blev fälld i straffområdet vilket gjorde att Messi fick chans från straffpunkten. Straffen satt säkert i nättaket. Sedan klev Kylian Mbappe in i handlingarna. Han satte i mitten av den första halvleken 1-1 när han skickligt fick med sig bollen i straffområdet och dundrade upp bollen med vänstern i krysset.

I den andra halvleken fortsatte Mbappe att visa sina kvaliteter. Han satte 2-1 efter ett inspel av Alessandro Florenzi i minut 65 och bara fem minuter senare nickade Moise Kean in 3-1. Då var uppförsbacken väldigt brant för Barcelona och bättre skulle det inte bli. I den 85 minuten drog PSG igång en kontring som gick snabbt och rakt och till sist hade Mbappe frispelats. Mbappe knorrade då på ett tillslag in 4-1 i det bortre krysset. Det fullbordade hans hattrick. Nu väntar en väldigt tuff uppgift för Barcelona om dom ska ha någon chans att avancera till kvartsfinalen.

Samtidigt under kvällen möttes Leipzig och Liverpool där Liverpool drog det längsta strået efter två stora misstag av hemmalaget. I den andra halvleken bjöd hemmalaget på två rejäla missar som Salah och Mane utnyttjade varsin gång. Leipzig hade svårt att skapa några riktigt heta lägen förutom en stolpträff tidigt i den första halvleken. Slutresultatet skrevs till 2-0 och nu väntar en retur i början av mars.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här