Foto: Bildbyrån

Paris Saint Germain vann mot Atalanta igår kväll med 2-1 efter en makalös vändning i matchens slutminuter. Vinsten gör att PSG blir första lag att avancera till semifinal i Champions League.

Igår spelades den första av fyra kvartsfinaler av Champions League i den portugisiska huvudstaden Lissabon. Atalanta, har nyligen avslutat sin säsong hemma i Italien och kom till Estadio da Luz med en hyfsad matchform. PSG å sin sida spelade två cupfinaler i juli månad men har i övrigt sedan coronapandemins inträde, fått förlita sig på träningsmatcher.

Och det var hemmalaget för dagen, Atalanta, som skulle ta taktpinnen. I den 26:e matchminuten knorrade kroaten Mario Pasalic in 1-0 med sin vänsterfot för de blåsvarta. Dessförinnan hade Neymar bränt ett gyllene läge för PSG och hade bud på mer.

Men in i halvtidsvila var det ledning Atalanta med 1-0. Italienarna hade än så länge hållit undan PSG:s stjärnor. Och det skulle hålla sig länge till.

När klockan började ticka upp mot 90, trodde nog de flesta i Bergamo att stadens lag skulle ta sig till sin första Champions League-semifinal någonsin. Men så skulle inte bli fallet.

Istället hade stjärnorna i PSG fått snurr på det. I matchminut 90 petade Marquinhos in kvitteringen till 1-1 assisterad av Neymar. Tre minuter senare hade PSG vänt på steken när Eric Maxim Choupo-Moting gjorde 1-2 fint assisterad av Kylian Mbappé.

Vinsten gjorde att PSG nu blir första lag att avancera till semifinal i Champions League. Gian Piero Gasperini och hans Atalanta får lämna Lissabon och vända hem till Italien.

Kommande kvartsfinaler i Champions League:

13 augusti: RB Leipzig – Atletico Madrid 21:00

14 augusti: FC Barcelona – Bayern München 21:00

15 augusti: Manchester City – Olympique Lyon 21:00

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här