Foto: Bildbyrån

Falkenbergs FF lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar i Allsvenskan. Ett räddat kontrakt innebär mycket ur en ekonomisk framtidsaspekt. Och nu meddelar klubben att man har valt att göra sig av med sex spelare.

Efter en usel första vår och, till stora delar, ganska trög höst, såg det länge ut att sluta illa för Falkenberg. De befann sig allt som oftast på nedflyttningsplats och var stundtals dessutom jumboplacerade i Allsvenskan. Med över 60 insläppta mål ansågs ytterligare en säsong i Allsvenskan, genom ett räddat kontrakt, vara bortom realismen.

Men sedan gjorde man det ”omöjliga”. Falkenberg vann nämligen sina två avslutande matcher och säkrade kontraktet. Tränaren Hasse Eklund och hans mannar hyllades till skyarna och det var nästintill omöjligt att klanka ner på insatserna i slutet av säsongen.

Nu har klubben bestämt sig för att röra om i grytan rejält. Klubben har inlett en ommöblering av truppen, där man bestämt sig för att inte gå vidare med hela sex spelare. Först lämnade mittfältaren Robin Östlind och nu har fler spelare gjort sitt i klubben.

Det handlar alltså om Hampus Nilsson, Kirill Pogrebnyak, Ludvig Johansson, Mergim Laci och Johan Lassagård.

Klubbens sportchef, Håkan Nilsson, tackar spelarna för sin tid.

– Samtliga har, några mer på plan, andra mer vid sidan om, varit med och medverkat till vår framgång de senaste åren. Vi önskar alla stort lycka till i sina fortsatta karriärer, säger sportchefen Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här