Foto: Bildbyrån

Sent i fjol lät Rasmus Elm meddela att det mycket väl kunde komma att bli ett avslut på karriären. Efter många om och men står det dock klart att den rutinerade mittfältaren fortsätter att spela fotboll ett tag till – för den klubb han har varit trogen.
– Jag försöker vara med och träna så mycket som min kropp tillåter, säger Rasmus Elm till Barometern.

Rasmus Elms karriär har präglats av en hel del bekymmer. Förutom att han under sin tid ute i Europa drabbades av två blodproppar, har han fått utstå och bekämpa en hel del skador. Dessutom tvingades Elm att lämna Europafotbollen, eftersom han hade drabbats av magproblem. 31-åringen, som gjort sig känd för sina långa inkast, har länge sagt att ett slut på karriären mycket väl kan finnas inom en snar framtid, och spelaren meddelade det så sent som i samband med kvalmatchen mot Brage i fjol.

Men när Kalmar FF återsamlades för den nya säsongen var han där. Tanken är att den yngre av de tre berömda Elm-bröderna kommer att ha en roll som spelande ledare. Främst kommer han att vara lite av en rådgivare för klubbens yngre själar.

Utan avtal

Det återstår att se hur mycket Elm kommer att spela.

– Jag försöker vara med och träna så mycket som min kropp tillåter. De andra dagarna kommer jag att vara med som en resurs och avlasta och hjälpa till på ledarsidan med de saker som behövs, säger mittfältaren till Barometern och fortsätter:

– Inget är hugget i sten hur mycket jag ska spela men vid behov finns jag med. Det är dags för andra att steppa fram och få ta ytan utan att känna att jag är där och flåsar i nacken och att jag ska spela om jag är frisk. Det var jag inte bekväm med och det vill jag inte. Men vid behov, för det kan uppstå många saker under en säsong, då är jag med för den sakens skull.

Däremot står han utan något kontrakt med klubben. Faktum är att hans tidigare kontrakt gick ut vid årsskiftet. Anledningen? Prioriteringar.

– Nej. Tanken är att vi puttar undan det och gör klart allt som är väsentligt först för att föreningen ska fungera och andas igen. Jag kommer inte att dra någon annanstans. Jag finns här och är tillgänglig ändå.

Den tidigare AZ Alkmaar-spelaren gjorde 21 matcher den här säsongen och noterades för två assist.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här