Foto: Bildbyrån

En av Allsvenskans profiler under de senaste åren, Rasmus Lindgren, väljer att avsluta sin spelarkarriär efter säsongen. Efter spel i Landskrona, Ajax, Groningen, Red Bull Salzburg och senast BK Häcken så siktar nu Lindgren på en tränarkarriär.

Rasmus Lindgren har varit lagkapten i BK Häcken under de senaste fem åren, i ett lag som varje år tippats uppe i toppen av Allsvenskan. Denna säsong har börjat trögare för Häcken, som gjorde en tränarrockad under sommaruppehållet. Precis innan transferfönstrets slut så sålde Häcken sin stora stjärna Daleho Irandust till FC Groningen. Och nu kommer nästa stora smäll för fansen från Hisingen.

Lagkaptenen Rasmus Lindgren väljer att avsluta sin karriär efter säsongen. Den snart 37-åriga mittbacken har varit drabbad av skador under säsongen och känner att det nu får räcka, det meddelar huvudpersonen själv för Fotbollskanalen.

Lindgren har haft en fin karriär med svenska mått mätt. Han lämnade Landskrona BoIS för den holländska storklubben Ajax 2003. Ajax lånade sedermera ut Lindgren till ligakonkurrenten FC Groningen, där speltiden ökade. Ajax köpte sedan tillbaka svensken och Lindgren fick spela tre säsonger A-lagsfotboll i Nederländernas största klubb.

Flyttlasset gick till Red Bull Salzburg i en säsong innan han var tillbaka i Nederländerna igen. I juli 2016 skrev Rasmus Lindgren på för BK Häcken och har sedan dess varit klubben trogen och deras fanbärare. Men nu är en lång karriär snart över alltså, då den tidigare centrala mittfältaren (omskolad till mittback) väljer att lägga skorna på hyllan efter säsongen.

Lindgren är fortsatt skadad och hoppas kunna avslutar karriären med att vara med på sluttampen av Allsvenskan åtminstone. Sedan siktar han på att bli tränare, vilket han meddelar för Fotbollskanalen.