Foto: Bildbyrån

Igår spelades de två första kvartsfinalerna i Champions League. Real Madrid mötte Liverpool och Manchester City tog emot Borussia Dortmund. För Manchester City har just kvartsfinaler och Champions League inte varit en speciellt lyckad kombination. Förra året åkte dom ut mot Lyon och året innan det mot Tottenham i ett spännande dubbelmöte där VAR stod i fokus. Frågan var om City skulle lyckas få med sig ett bra resultat på hemmaplan för att försöka skrämma bort spöket i Champions League.

Borussia Dortmund som i ligan haft det tufft och ser ut att missa Champions League nästa säsong gjorde en bra match i Manchester. Att den engelske stjärnan Jadon Sancho missade mötet gjorde det hela inte direkt lättare. Men men Håland och Reus i laguppställningen kan man såra alla lag i världen.

Det var dock City som skulle ta ledningen efter att Kevin De Bruyne satte bredsidan till efter ett inspel av Riyad Mahrez. City fortsatte sedan att skapa målchanser men hade svårt att förvalta dom. Dortmund var giftiga när dom fick lägen att ställa om och det var just efter ett snabbt anfall som kvitteringen skulle komma. Jude Bellingham född 2003 hitta in på Håland som på en touch skicka bollen vidare till en djupledsspringande Marco Reus som behärskat satte ditt 1-1 i den 84 minuten. Just då såg det ut som City än en gång skulle hamna i en knivig situation inför returen i Tyskland. Men när man har spelare som De Bruyne som alltid hittar en väg igenom blir det svårt att försvara. Via en fantastisk passning till Ilkay Gundogan som passa bollen snett inåt bakåt kunde Phil Foden avgöra för City i den 90 minuten.

För Liverpool blev det en tung förlust på bortaplan i Madrid där Vinicius Junior blev stor hjälte för Real Madrid med sina två mål. En positiv grej för Liverpool var att dom fick med sig ett bortamål till returen så att dubbelmötet fortfarande lever. Slutresultat blev 3-1 till Real Madrid.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här