Två av världens mest framgångsrika lag de senaste åren kommer att mötas i Champions League-final säsongen 2021/22. Liverpool och Real Madrid ska spela om vilka som är Europas bästa klubblag under säsongen.

Den 28 maj så väntar finalen i Champions League mellan två storlag. Finalen spelas på Stade de France i Paris, där Liverpool från England kommer att ställas mot den nyblivna spanska mästaren Real Madrid.

De sistnämnda tog sig vidare till finalen efter en sensationell vändning mot Manchester City. Efter att engelsmännen från Manchester vann den första av två matcher och sedan tog ledningen i returmötet så ändrades allt. Rodrygo gjorde två mål runt minut 90 och i förlängningen så satte Real Madrids kapten Karim Benzema dit 3-1 på straff. I och med det målet så hade huvudstadslaget 6-5 totalt i handen, något man höll hela vägen till slutsignal.

Dagen innan så hade Liverpool blivit klara för finalen i Champions League. Detta efter två segrar mot Villareal med 2-0 hemma på Anfield följt av seger 2-3 på bortaplan. Liverpool kommer därmed att spelas in tredje Champions League-final på fem år.

Liverpool tog hem titeln i Champions League 2019, då mot Tottenham i finalen. Året innan så möttes Liverpool och just Real Madrid i CL-finalen, där ”Los Blancos” vann den gången. Men nu ska det alltså bli en repris från CL-finalen 2018. Real Madrid är mesta mästare i Champions League med sina 13 titlar.
Finalen spelas 21:00 den 28 maj på Stade de France.