Foto: Bildbyrån

Alcoyano spelar till vardags i division 3 där man också är nykomlingar, men under onsdagskvällen stod man för årets stora skräll när man besegrade Real Madrid i Copa del Rey. Detta trots att Real Madrid valde att byta in storstjärnor som Karim Benzema, Eden Hazard och Toni Kroos för att rädda upp situationen utan någon framgång. Real Madrid är därmed utslagna redan i 16-delsfinalen. 

Alcoyano som är en stad söder om Valencia spelar alltså till vardags i spanska Segunda B, en serie som man är nykomlingar i efter att ha vunnit division 4 och till vardags möter man lag som Ibiza, och flera av storlagens B-lag som Valencia B, Villarreal B, Levante B. Men under onsdagskvällen fick Alcoyano celebert besök när storklubben Real Madrid stod på andra sidan planhalvan.

Det var inte många som trodde att Alcoyano heller skulle ha någon chans mot Real Madrid som startade med spelare som Marcelo, Isco, Valverde och Casemiro på planen. Men den 41-årige målvakten i Alcoyano José Juan Figueras gjorde en imponerade insats i målet. Men när Eder Militao spräckte målnollan i slutskedet av första halvlek och Real Madrid gick upp i en 1-0 ledning så trodde nog ingen att Alcoyano skulle komma ut i andra halvlek och ge Real Madrid en tuff match. Det var dock exakt så som fallet blev och när Jose Solbes kvitterade till 1-1 var det många nervösa Real Madrid spelare som tittade på varandra och undrade vad som hände.

Värre skulle det även bli för Real Madrid för även om Zinedine Zidane valde att slänga in tre stjärnspelare i förläningen fick Real Madrid inte håll på Alcoyano, i matchminut 110 fick dessutom Lopez i hemmalaget utvisning vilket gjorde att Real skulle spela med en man mer sista tio minuterna av förlängningen.

Men istället var det hemmalaget som chockade Real Madrid när Juanan Casanova gjorde 2-1 i matchminut 115, ett resultat som stod sig förlängningen ut och skrället var ett faktum.

Glädjejublet visste inga gränser när domaren Jose Sanchez satte pipan i munnen och Alcoyano kunde fira sin stora skräll.

Förlusten innebär att Real Madrid får lämna Copa del Rey redan i 16-delsfinalen, för Alcoyano vänter nu åttondelsfinal där man återigen kommer att få ställas mot ett La Liga-lag, återstår att se om Alcoyano återigen kan skrälla sig vidare i turneringen då.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här