Foto: Bildbyrån

Rebecca Welch skrev under måndagen engelsk fotbollshistoria. Hon blev den första kvinnliga domaren att döma en match i en engelsk proffsliga för herrar. 

Det var i League Two mötet mellan Harrogate Town och Part Vale som Rebecca Welch blev historisk. Hon var huvuddomare i matchen och blev därmed den första kvinnan att döma en match i de engelska proffsligorna vilket innefattar de fyra högsta serierna på herrsidan i England.

– De senaste tio åren har jag lagt ner mycket hårt jobb och min själ i arbetet och belönats för det genom att bli befordrad. Att få den här möjligheten i EFL är fantastiskt för mig.

– Det här var inte något jag trodde när jag för elva år sedan bestämde mig för att bli domare. Det fanns inte ens på min radar, sade hon inför matchen till Sky Sports.

Port Vale vann den historiska matchen med 2-0 och Rebecca Welch hade en relativt lugn dag på jobbet. I den 52 minuten delade hon ut ett gult kort till hemmalagets George Thomson, men annars var det en relativt händelselös match sätt ur domarens synvinkel.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här