Foto: Bildbyrån

I går gästades Lecce av Robin Olsens Cagliari på hemmaplan. Det var inga högre odds på att den här drabbningen skulle bli intressant och målrik. vilket den sedan också blev. Men det var snarare den svenske målvaktens agerande i slutminuterna som hamnade i rampljuset än någonting annat.

I helgen skulle ett möte mellan Lecce och Cagliari äga rum, men på grund av det rådande regnet blev man tvungna att skjuta upp matchen. Istället spelades mötet under tidig måndag, klockan 15:00. Faktum är att mötet på förhand var riktigt spännande. Ett Lecce med en viss Fabio Liverani vid rodret hade börjat få till ett spel och Cagliari hade å sin sida stått för en formidabel inledning på säsongen.
Robin Olsen har även han fått en fin start i sin nya klubb Cagliari, efter en sämre första säsong i den italienska fotbollen med Roma. Här han närmare bestämt kommit att bli given i målet, stått för en rad makalösa parader – inte minst i matchen mot Lecce – och varit en av nyckelspelarna. Självklart kom mötet också att bli väldigt intensivt.

Men under slutminuterna av denna match hände någonting som absolut inte fick hända. Robin Olsen och Lecce-strikern Gianluca Lapadula hamnade nämligen i luven på varandra. Detta föranleddes av situationen efter att anfallaren gjort mål på straff och svensken varefter valt att skjuta i väg bollen i ren frustration. Det ledde i sin tur till en turbulent situation mellan spelarna, där de knuffade varandra och delade ut varsin smäll. Snabbt senare låg de båda på gräset och grinade illa. Efter situationen utvisades de.

Cagliari hade sedan tidigare tilldelats ett rött kort och var därmed en man mindre på plan. Matchen slutade sedan 2-2.

”Jag kommer som alltid att göra allt jag kan”

Nu riskerar 29-åringen, som bett om ursäkt på sociala medier, att bli borta resten av säsongen.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag såklart ber om ursäkt för till mina lagkamrater, mina tränare och till våra fans. Jag ville aldrig lämna dem ensamma i matchen. Vi var nära tre poäng efter en bra laginsats. Nya matcher kommer och jag kommer som alltid att göra allt jag kan föra att stötta mina lagkamrater”, skriver Robin Olsen på Instragram.

Hans klubblag ställs mot Sampdoria i den kommande omgången. Matchen spelas den 2 december, 20:45.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här