FC Rosengård tappar sin huvudtränare Jonas Eidevall. 38-åringen kommer nu att träna den engelska storklubben Arsenal i Women’s Super League. Det meddelar Rosengård på sin hemsida.

Igår vann FC Rosengård den damallsvenska seriefinalen mot BK Häcken efter mål av supertalangen Hanna Bennison och tyskan Stefanie Sanders. Idag meddelar klubben på sin hemsida att huvudtränaren Jonas Eidevall lämnar klubben för nya uppdrag. Eidevall har skrivit på ett kontrakt med Arsenal i den engelska ligan.

Jonas Eidevall har varit i Rosengård i många år. Han var tränare för klubben under 2012-2014, där Rosengård tog två damallsvenska titlar. Sedan följde uppdrag som assisterande tränare inom herrfotbollen för danska Lyngby och sedermera bakom Henrik Larsson i Helsingborgs IF under två säsonger.

Tränaren återvände till Rosengård 2018 och har sedan dess varit huvudtränare för klubben och har totalt tre SM-guld med klubben. Men nu väntar alltså nya äventyr för svensken i storklubben Arsenal. ”Gunners” slutade trea i Women’s Super League den gångna säsongen.

I samma veva som FC Rosengård meddelar att Eidevall lämnar klubben, så presenterar man en ny huvudtränare. Ny tränare för serieledaren blir Renée Slegers. Holländskan är endast 32 år gammal. Hon har tidigare en damallsvensk säsong bakom sig som tränare för LB07. Men hon har sedan 2020 tränat FC Rosengårds division 1-lag samtidigt som hon också varit förbundskapten för det svenska U23-landslaget.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här