Foto: Bildbyrån

Turerna kring Henrik Larsson är många. För en kort tid sedan lämnade han uppdraget som tränare för Helsingborgs IF. Nu kan han vara aktuell för ett tränarjobb i England, meddelar den engelska tidningen Daily Mail.

Den tidigare anfallaren har inte haft samma utveckling på tränarfronten som under sin spelarkarriär. År 2015 blev han erbjuden rollen som tränare för Helsingborgs IF och valde tragiskt nog att lämna uppdraget efter upprörande scener, i samband med nedflyttningen till Superettan året därpå. Tjafs och bråk med supportrar fick vara nog för legendaren och många trodde att den historian hade fått sitt slut.

Så blev det däremot inte. Henrik Larsson tog återigen över som tränare och ersatte Per-Ola Ljung den 16 juni i år, för att knappt två månader senare än en gång avsluta sin tränargärning för klubben. Anledningen ska, enligt klubben, ha varit verbala påhopp som han vid tillfället fått utstå.

Nu kan 47-åringen vara aktuell för Southend United i engelska League One. Kevin Bond, den tidigare tränaren för laget, sade upp sig från sitt uppdrag för två veckor sedan och klubben har varit utan tränare sedan dess. Rapporten kommer från engelska Daily Mail, som menar på att engelska klubben har ”Henke” på sin önskelista. Larsson har, från sin tid i Manchester United, erfarenhet från den engelska fotbollen.

Southend befinner sig i skrivande stund på plats 22 i tabellen. Laget har inte lyckats få med sig en seger sedan den 13 augusti och är minst sagt i behov av att vända på den negativa trenden.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här