Schalke 04 blev en mumsbit för Manchester City, Ronaldo löste avancemanget på egen hand, Messi straffade Lyon och Liverpool bortaslog Bayern. Här kommer en sammanfattning av veckans åttondelsfinaler.

Manchester City – Schalke 04 7-0 (City vidare med totalt 10-2)

Efter 2-3 i Tyskland förra veckan hade Schalke 04 fortfarande en teoretisk chans att ta sig förbi City. Men då krävdes en mindre bragd, och den uteblev. Minst sagt. Två mål från Sergio Agüero inom loppet av tre minuter startade utklassningen och släckte Schalkes kvartsfinalsdrömmar. City hade totalt elva skott på mål, Schalke endast ett.

Juventus – Atlético Madrid 3-0 (Juventus vidare med totalt 3-2)

The Christiano Ronaldo Show. 26 minuter hann gå innan en något ifrågasatt Christiano Ronaldo klev in i handlingarna. Portugisens Juventus var då illa ute efter att ha förlorat första matchen med 2-0, och behövde tre mål för att avancera. Men when the going gets tough, the tough gets going. I den 27:e minuten forcerade Ronaldo fram och satte pannan till på ett fint inlägg från vänster. Tvåan kom halvleken senare, även den på nick. Showen avslutades med en straff i den 86:e minuten. Frederico Bernardeschi, samme man som spelat fram Ronaldo till första målet, fälldes efter en fin inbrytning i Atléticos straffområde. Självklart var det Ronaldo som klev upp till straffpunkten, och sekunderna senare hade han begravt bollen i målvaktens högra hörn.

Bayern München – Liverpool 1-3 (Liverpool vidare med totalt 3-1)

Oj, vilken kalldusch för tyskarna – och oj, vilken insats av Liverpool. En stark prestation bortaprestation av gästerna där man man belönades med segern efter två sena mål.  Stor matchhjälte blev Sadio Mané med sina två mål. Det första kom efter att Manuel Neuer i Bayerns mål kommit utrusande mot en bollhållande Mané, som elegant vände bort den tyska målvakten och placerade in bollen i öppet mål. Det andra målet, vilket kom att bli spiken i kistan, kom på nick i den 84:e minuten efter ett perfekt inlägg från Mohammad Salah.

Barcelona – Lyon 5-1 (Barcelona vidare med totalt 5-1)

Precis som mellan Bayern och Liverpool levde detta möte, i teorin, i allra högsta grad efter första mötet. 0-0 inför returen i Barcelona, som dock handlade helt om hemmalaget och dess okrönte kung Lionel Messi. Messi startade målskyttet på straff i den 17:e minuten med en delikat Panenka-chipp. Philippe Coutinho, Gerard Piqué och Ousmane Dembélé fyllde sedan på med ett mål vardera, ackompanjerat av ytterligare ett Messi-mål. Lyons mål gjordes av Lucas Tousart.

Imorgon fredag, 12.00 svensk tid, lottas kvartsfinalerna.