Foto: Nentgroup.com

NENT Group (ägare till Viaplay etc) har säkrat rättigheterna för damernas Champions League-slutspel i fotboll (21-30 augusti). Suzanne Sjögren leder Viaplays studio, som får förstärkning av bland annat Radiosportens Johanna Frisk.

– Det här är ännu en höjdpunkt i vår storsatsning på världens bästa damfotboll. Vi är med hela vägen från samtliga kvartsfinaler till finalen i slutet på augusti, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige i ett pressmeddelande.

I Viaplays sändningar ska Frisk nu kommentera tv-bilder.
– I radion har du en lyssnare att sätta in i vad som sker, nu kan de se det själva. Det blir därför ännu mer fokus på varför saker sker istället för att beskriva vad som sker.

– Det ska även bli roligt att få chansen att grotta ned mig i detaljer i studion, och det ska intressant att se hur gruppdynamiken fungerar. Det är ett nytt rum som man ska in i.
Frisk har själv erfarenhet av att spela europeisk cupfotboll.

– Vi (Umeå) tog oss till final två gånger i då motsvarande Champions League, och det svider fortfarande att vi inte lyckades vinna utan fick nöja oss med silver båda gångerna.

Nu tror hon mycket på franska favoriterna Lyon.
– De är regerande mästare, har superrutin i de här sammanhangen och har i princip två startelvor. De kan laborera med världsstjärnor på bänken.

– Sedan ska det bli kul att se de spanska lagen Atletico Madrid och Barcelona som börjat blanda sig i det här. Vi ser redan vilken betydelse dessa storklubbars satsning börjar få för fotbollen på damsidan.

Sändningstider

Fredag 21 augusti:
17.55, Viaplay/V Sport Premium: Glasgow City–Wolfsburg
17.55, Viaplay/ TV3 Sport: Atlético Madrid–Barcelona

Lördag 22 augusti:
19.55, Viaplay/V Sport 1: Arsenal–Paris Saint-Germain
19.55, Viaplay/V Sport Premium: Lyon–Bayern München

Tisdag 25 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10: Semifinal

Onsdag 26 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10:  Semifinal

Söndag 30 augusti:
19.30, Viaplay/TV 10: Final
Studioinramning från semifinalerna

Här kan du skaffa ditt Viaplay-konto

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Redaktör & Sportjournalist
[email protected]

>> Läs mer om mig här