AIK besegrade Djurgården med 1-0 i säsongens första tvillingderby. Nicolas Stefanelli blev ännu en gång matchhjälte för sitt AIK med matchens enda mål i slutet på första halvlek.

Under söndagen så spelades säsongens första Stockholmsderby när AIK och Djurgårdens IF drabbades samman på Friends Arena. I fjol så besegrade AIK sin rival i de båda tvillingderbyna där hemmamötet på Friends Arena slutade 1-0 till ”Gnaget” efter mål av Nicolas Stefanelli.

I årets första möte lagen emellan så var det än en gång argentinaren så blev matchhjälte. I slutet på första halvlek så slog Bilal Hussein ett fint inlägg som mötte Stefanellis panna till 1-0 för AIK. Målet kom precis innan halvtidspaus efter att AIK haft en del boll i första halvlek.

I andra halvlek så försökte Djurgården med gott mod att hitta en kvittering men detta utan resultat. Årets första tvillingderby slutade därmed 1-0 till AIK som i och med detta tog en viktig skalp. Efter fem omgångar så ligger AIK på fjärdeplats (i skrivande stund) i den allsvenska tabellen med nio inspelade poäng. Djurgården har tagit sju poäng på fem matcher och placerar sig sjua i Allsvenskan.