Foto: Bildbyrån

Djurgården vände hemma mot Malmö från 0-2 till 3-2 på åtta minuter under matchens slutminuter. Kalle Holmberg gjorde två mål som inhoppare för DIF.

Under måndagskvällen gästade serieledaren Malmö Tele2 Arena. Hemmalaget Djurgården hade haft en relativt dålig form inför matchen medan MFF låg i toppen av formtabellen.

Men det var hemmalaget Djurgården som skulle få alla tre poängen. Men vinsten kom inte enkelt för de regerande svenska mästarna.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid stod matchen 0-2 till Malmö FF efter att Ola Toivonen gjort båda målen i varsin halvlek.

Men sedan skulle vändningen komma. Och det började med ett mål från DIF:s norrman tillika mittfältsankare Fredrik Ulvestad. Bara minuten senare kvitterade Djurgården via inhopparen Kalle Holmberg och helt plötsligt stod matchen 2-2 efter att Malmö FF kontrollerat stora delar av matchen.

Och det var samme Holmberg som skulle få det sista ordet i matchen. Med en minut kvar av ordinarie matchtid gjorde forwarden 3-2 för sitt Djurgården, fint framspelad av Edward Chilufya.

Trots förlusten så ligger Malmö kvar på förstaplats i Allsvenskan. Djurgården avancerade i och med vinsten upp till femteplats.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här