Foto: Bildbyrån

Serie A är uppskjutet på grund av att stoppa fortsatt spridning av Corunaviruset.

Corunaviruset har ställt till stora problem i Italien. premiärminister Giuseppe Conte har satt hela landet i karantän vilket omöjliggör att matcher i Serie A ska kunna spelas. Så här uttalar sig Italiens premiärminister Giuseppe Conte till Football-Italia.

– Det finns inte längre tid, siffrorna säger att det finns en betydande ökning av smitta, intensivvård och dödsfall. Våra vanor måste förändras, vi måste offra något för hela Italien. Därför kommer vi nu att anta ännu strängare åtgärder.

– Jag kommer att underteckna det nya dekretet, som kan sammanfattas med frasen: ”Jag stannar hemma”. Det finns inga fler röda zoner, bara ett Italien som är skyddat. Vi måste undvika resor som inte är av arbetsskäl, hälsoskäl eller andra behov. Vi förbjuder stora offentliga sammankomster. Vi har också åtgärder vad gäller sportevenemang. Serie A och alla sportturneringar i allmänhet stoppas. Alla fans måste acceptera det. Det finns ingen anledning för de här tävlingarna att fortsätta. 

Serie A kommer att tidigast kunna starta upp igen den 3 april, men i dagsläget är inget beslut taget hur avslutningen i Serie A kommer att spelas.

Juventus toppar Serie A tabellen med 1 poäng före Lazio.