Foto: Bildbyrån

Det är dessa tider på året när lagen ska bygga om eller bygga nytt och spelare byter klubbar. För spelare i allsvenskan är vinterfönstret den stora möjligheten att kunna få till en flytt ut i europa. Antingen på grund av att kontrakten har gått ut och spelaren kan flytta som bosman till en annan klubb eller att klubbar i Europa hållit koll på spelaren under säsongen och nu när säsongen är avslutad och övergångsfönstret öppnat så passar de på att slå till. 

Övergångsfönstret har lagom precis hunnit öppna för klubbarna i Sverige och ute i Europa men redan nu har flera spelare gjort klart med nya klubbar och för vissa innebär det flytt utanför Sveriges gränser.

Isak Pettersson

Från IFK Norrköping till Toulouse

Har sedan en tid tillbaka varit tydlig med att han kommer lämna IFK Norrköping när hans kontrakt gått ut för han vill testa sina vingar utomlands. Nu när kontraktet gick ut efter säsongen så står det även klart att Isak Pettersson fått till sin flytt utomlands. Flyttlaset går till Frankrike och Ligue 2, den franska andradivisionen. Där har Pettersson skrivit ett kontrakt med den franska klubben Toulouse som för närvarande placerar sig på en tredjeplats i tabellen.

Isaac Kiese Thelin

Från Anderlecht till Kasimpasa (lån)

Det blir ingen fortsättning i Malmö FF för Isaac Kiese Thelin. Isaac som var inlånad av Malmö FF från Anderlecht under säsongen gjorde hela 14 mål under säsongen och var starkt bidragande till att MFF vann SM-guldet. Båda parterna var även öppna för en förlängning men tillslut visade det sig att en övergång skulle bli för dyr för Malmö FF då Anderlecht krävde för mycket pengar och istället för en fortsättning i Sverige och Malmö FF blir det nu en flytt till Istanbul för Isaac Kiese Thelin. Han har nämligen blivit utlånad till den turkiska klubben Kasimpasa.

Kristopher Da Graca

Från IFK Göteborg till VVV-Venlo 

Kristopher Da Graca kom till IFK Göteborg 2017 efter att ha varit ungdomsproffs i England och Arsenal. Da Graca har sedan dess vuxit in i rollen och blivit en ledare för IFK Göteborg i försvaret. Nu står det klart att Da Graca tar nästa steg i sin fotbollskarriär när flyttlaset går till Nederländerna. Kristopher Da Graca är klar för VVV-Venlo som spelar i den Nederländska högstadivisionen.

Thomas Isherwood

Från Östersund till Darmstadt 

Thomas Isherwood återvänder till Tyskland och den tyska fotbollen efter två år i Sverige och Östersund. Thomas Isherwood lämnade som ungdom Stockholm och Brommapojkarna för att få sin fotbollsutbildning i Bayern München, efter tre år i Bayern Münchens organisation där en utlåning till engelska Bradford hanns med blev det sedan en flytt Sverige för spel med Östersund i allsvenskan. Där har Isherwood som även tillhört Sveriges U21-landslag de senaste åren blivit en backgeneral i Östersund. Hans insatser i allsvenskan har gjort att klubbar utomlands fått upp ögonen för honom och nu står det klart att de blir alltså en flytt tillbaka till Tyskland och 2.bundesliga. Där ska han representera Darmstadt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här