Foto: Bildbyrån

Svenskar och svenskbekantingar fortsätter att hitta till Serie A. Efter Zlatan Ibrahomvics återkomst till Milan spekulerades det om Jake Larsson till Brescia. Nu är däremot Simon Skrabb klar för en övergång till samma klubb, enligt SportExpressen.

IFK Norrköping ser ut att håva in stora pengar dessa dagar. Simon Skrabb, som ser ut att lämna IFK Norrköping, kan innebära en stor kassako för Peking. Gianluca Di Marzio, framstående journalist med Sky som bas, rapporterade att spelaren i fråga skulle vara klar för Brescia. Klubben skulle enligt densammes uppgifter ha pungat upp 2,8 miljoner euro för hans underskrift.

Däremot uppenbarade sig nya uppgifter tidigt under gårdagen (läs tisdag). Dessa kom från Gazzetta dello Sport och gjorde gällande att affären handlade om 10-15 miljoner kronor.

Under gårdagen kunde SportExpressen dessutom meddela, utifrån sina uppgifter, att övergången är klar. Hasan Cetinkaya, Skrabbs agent, ska vara i Italien med finländaren för att slutföra affären och skriva på kontraktet, som sträcker sig över 3,5 år.

Fadern, Stefan Skrabb, ska ha lämnat kommentarer till Österbottens Tidning.

– Så vitt jag vet ska allting vara så gott som klart, säger han till Österbottens Tidning.

IFK Norrköping får dessutom inte ta del av hela kakan. Österbottens tidning har varit i kontakt med Jaro, 24-åringens tidigare klubb, som menar på att de har en vidareförsäljningsklausul på Skrabb.

– Det finns tilläggsklausuler i vårt kontrakt med Norrköping om olika typer av omkostnader som ska räknas bort, men det är kontraktshemligheter som jag inte kan gå in på. Det är heller inte jag som har gjort upp kontraktet. Det är också oklart hur det blir med agentens kostnader, säger Fredrik Haga, vd i Jaro, till Österbottens tidning.

Det återstår att se om Simon får sällskap av Jake Larsson, en allsvensk spelare som frekvent ryktats vara på gång till Brescia.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här