Foto: Bildbyrån

Finlandssvensken Simon Skrabb blev i dagarna klar för italienska Brescia. Övergången drog ut en aning, men i slutändan kunde de båda parterna komma överens. Och i hans nya klubb finns rubrikmannen Mario Balotelli.
– Han ser ut att klara västen galant, men jag ställer gärna upp om han behöver hjälp, säger Skrabb till Österbottens tidning.

Ryktena drog igång för ett tag sedan. Allt ifrån italienska Sky, till den välkända journalisten Gianluca Di Marzio rapporterade om den eventuella övergången. Simon Skrabb var, enligt initierade uppgifter, väldigt nära en övergång till Brescia. Och i dagarna blev det klart att det inte handlade om några spekulationer, utan värvningen av Simon Skrabb offentliggjordes.

Längs vägen drog dock övergången ut på tiden en aning.

– Jag skulle skriva på direkt efteråt, men Norrköping hade inte gjort någon transfer till Italien tidigare och de blev osäkra på hur avtalet var skrivet, började vända och vrida på saker och det drog ut länge. Italienarna blev stressade, eftersom de ville att jag skulle kunna börja träna och förbereda så snabbt som möjligt, säger Simon Skrabb till Österbottens Tidning.

Samma dag som Zlatan Ibrahimovic gjorde sin debut för Milan, måndagen den 6 januari, genomförde den offensive spelaren sin läkarundersökning. Men med tanke på att diskussionerna mellan klubbarna tog lite tid, började italienska medier spekulera. Övergången kunde falla.

– Jag flög inte ner hit för att IFK skulle sätta stopp för affären eller att Brescia inte skulle vilja ha mig, men tyvärr kastade vi bort en vecka med förhandlingar.

Lagkamrat med ”Super Mario”

Mario Balotelli är en spelare som hoppat runt mellan olika klubbar under sin tid som aktiv fotbollsspelare. Idag återfinns han dock i Brescias trupp och därmed blir den tidigare Norrköping-spelaren lagkamrat med honom.

Balotelli uppmärksammades en gång i tiden när han hade problem med att få på sig en träningsväst, en sak som nyförvärvet kan hjälpa honom med, om behovet uppstår.

– Han ser ut att klara västen galant, men jag ställer gärna upp om han behöver hjälp. Mario Balotelli verkar vara en härlig typ. Han är en av de som kan engelska och jag har pratat en del med honom. Han verkar vara en fin kille. Balotelli gillar kombinationsspel, så jag tror vi passar perfekt i lag. Jag hoppas vi får fram hans bästa sidor. Då ska vi nog klara seriekontraktet, säger 24-åringen till Österbottens tidning.

Simon Skrabb ställs mot Cagliari i sin första match som Brescia-spelare. Matchen spelas på söndag, klockan 15:00

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här