Foto: Bildbyrån

Det extremt täta spelschemat i Premier League och de andra stora fotbollsligorna till följd av covid-19 har redan satt spår på spelarnas välmående och fysik. Skadelistorna bara växer i Premier League där stjärnor som Virgil Van Dijk, Thiago Alcantara och Sergio Agüero befinner sig.

Under det pågående landslagsuppehållet fortsätter skadorna att komma och senast i raden av spelare som har skadat sig är Liverpools mittback Joe Gomez. Under det engelska landslagets onsdagsträning skadade Joe Gomez knät vilket bekräftades av Englands förbundskapten Gareth Southgate på en presskonferens senare under onsdagen.

– Vi måste vänta och se vad undersökningen visar. Vi är alla hoppfulla, men situationen är inte bra. Jag ser inte att han är med och spelar några matcher, säger Southgate.

Nu lämnar Joe Gomez den engelska landslagssamlingen och fortsätter med fler undersökningar hemma i Liverpool för att ta reda på hur allvarlig knäskadan kan tänkas vara.

Många lag i Premier League är drabbat av skador men Liverpool var redan innan denna skada en av de klubbar som varit hårdast drabbat och nu växer sig bara skadelista längre. Klubben har sedan tidigare namn som Virgil Van Dijk, Thiago Alcantara, Fabinho och Trent Alexander-Arnold på skadelistan och nu fyller Joe Gomez på vilket sätter Liverpool i en prekär situation inför fortsättningen av säsongen.

Artikeln är skriven av:

Martin FredrikssonMartin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här