Foto: Bildbyrån

Konflikten mellan Erkan Zengin och superagenten Patrik Mörk har pågått ett bra tag nu. Enligt uppgifter ska spelaren ha vägrat betala en miljonskuld till agenten. Detta har nu gett rejäla konsekvenser – Zengin har nämligen försatts i personlig konkurs.

Han har hoppat runt en hel del bland olika, i synnerhet turkiska, klubbar. Nyligen blev han klar för en ny klubb i den turkiska andraligan, efter att ha agerat spelande tränare i Fatih Karagümrük. Och han må ha funnit en hel del glädje genom sina mål, men nu har han snarare någonting att bekymra sig över. Erkan Zengin har tidigare dömts skyldig till att betala 2,8 miljoner kronor till Patrick Mörk, superagenten. SvFF:s skiljenämnd, som fattat detta beslut, menar på att agenten enligt lag ska ha rätt till dessa pengar från Zengins tid i Trabzonspor.

34-åringen har dock vägrat betala pengarna till agenten. Detta tvingade Södertörns tingsrätt att försätta honom i konkurs under gårdagen (läs: onsdagen). Dock har spelaren i fråga, enligt honom själv, ha brutit samarbetet med den nämnda agenten, enligt Aftonbladet.

– Han har försatts i personlig konkurs, det kan jag bekräfta, säger konkursförvaltaren Guy Lofalk till Fotbollskanalen.

– Mitt uppdrag är att företräda borgenärerna som kollektiv och att få in så mycket pengar som möjligt att dela ut.

Patrick Mörk är själv förvånad över situationen.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att det har gått dit det har gjort. Jag har hållit på som agent i 30 år och något liknande har aldrig inträffat och jag tror inte att det kommer att göra det heller. Erkan har inte velat diskutera förlikning eller lösning över huvud taget, men jag hoppas fortfarande att det ska gå och hitta en lösning, säger Patrick Mörk till Fotbollskanalen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här