Helsingborg tog en efterlängtad seger i Allsvenskan när man vände 0-1 underläge till 3-1 mot Djurgården. Vinsten var HIF:s tredje hittills denna säsong.

Helsingborgs IF tog emot Djurgårdens IF på Olympia under söndagseftermiddagen. De regerande mästarna från Stockholm kom med en hyfsad form i ryggen medan Helsingborg endast tagit en vinst på de fem senaste matcherna.

Men vinsten skulle komma idag. Efter att Djurgårdens Curtis Edwards gav blåränderna tidigt i den andra halvleken kvitterade Helsingborg snabbt via Rasmus Jönsson.

Tio minuter senare tog Helsingborg ledningen via sitt succéförvärv Anthony van den Hurk som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Sedan skulle det absoluta avgörandet komma efter att Martin Olsson slog en hörna som friställde anfallaren Alhaji Gero helt, som kunde slå in 3-1 på volley. Målet kom med tio minuter kvar av den ordinarie matchtiden och gav Helsingborg lite andrum och en möjlighet att falla lägre ned och försvara. Något som Djurgården inte kunde utnyttja. Istället var det hemmalaget som fick ta med sig tre poäng och Djurgården får åka hem till Stockholm poänglösa.

Parallellt med matchen spelade IFK Göteborg in ännu en oavgjord match när man spelade 1-1 mot Mjällby där Blåvitts Tobias Sana hade chansen att avgöra matchen från straffpunkten men brände.

Den tredje matchen som startade 14:30 var den mellan AIK och BK Häcken där bortalaget Häcken vann med 0-1.