Foto: Bildbyrån

Freddy Adu är klar för Österlens FF. Amerikanen är känd för att ha varit en av världens största talanger som tonåring, men är nu alltså klar för en svensk division 2-klubb.

Österlens FF tillhör svenska division 2 sydöstra Götaland till vardags men blev nyligen klara för spel i division 1 nästa säsong i och med sin serieseger.

I dagarna anställde klubben en ny sportchef i Malik Sesay och under onsdagen presenterade klubben direkt en supervärvning som Sesay fått in.

Till Österlensport säger Malik Sesay att Österlen nu har värvat in den förre supertalangen Freddy Adu. Amerikanen blev 2006 den yngste landslagsdebutanten någonsin för sitt land, när han debuterade för USA mot Kanada.

– Det händer mycket nu. Via vårt nätverk har vi fått kontakt med Adu som haft ett sabbatsår under Corona och vill återuppta sin karriär. Han har hållit igång sin träning och kommer till Skåne i november. Adu har bland annat spelat för ett finskt lag och är inte helt obekant med det Skandinaviska klimatet. Vårt uppdrag är att få honom i full matchform till våren och då kommer han hålla en mycket hög klass, säger Malik Sesay till Österlensport.

Sedan dess har dock Adus karriär inte gått som han förutspått. Efter sina första år i MLS gick Adu till Benfica, där tiden mest bestod av utlåningar för amerikanen.

Men nu är 31-åringen alltså klar för spel i svenska division 1 nästa säsong med Österlens FF. Klubben har sedan tidigare välkända namn i ledarstaben med huvudtränare Agim Sopi och assisterande tränare Jörgen Pettersson (klart i dagarna).

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här