Real Madrid förlorade skrällartat hemma mot Shakhtar Donetsk i Champions Leagues första gruppspelsomgång. Bortalaget vann med 2-3 efter att ha lett med 0-3 i paus.

Igår startade Champions League-gruppspelet på allvar igen med flertalet matcher. Onsdagskvällens omgång startade med ett ”toppen mot botten-möte” när Real Madrid tog emot de ukrainska mästarna Shakhtar Donetsk hemma.

Matchen såg på förhand ut som en enkel uppgift för de mesta mästarna från Madrid. Bland annat så saknades hela tio spelare i Shakhtars trupp, sjuka i covid-19.

Men de orangea från Ukraina skulle inte vara så lätta att slå trots allt. Efter en mållös första halvtimme av matchen exploderade Shakhtar sista kvarten av den första halvleken. Från minut 29 till minut 42 hade laget gjort tre mål, på endast 13 minuter alltså.

Med sig in i halvtidspaus hade laget en 0-3 ledning borta mot självaste Real Madrid. Ett resultat som gav eko i fotbollsvärlden.

Men det fanns en halvlek kvar att spela och Real Madrid hade helt plötsligt inget att förlora. Redan nio minuter in i halvleken reducerade ”Los Blancos” via Luka Modric innan man bara fem minuter senare stänkte in ännu ett mål via Vinicius Junior.

Med 30 minuter kvar av ordinarie matchtid hade Real Madrid knappat in två mål. Resten av matchen skulle därmed bli en transportsträcka för båda lagen.

Och det såg ut att bli en fin vändning för Real när uruguayanen Federico Valverde satte 3-3 med 92 minuter slagna på klockan. Ett mål som till slut dömdes bort efter VAR-granskning.

Videodomaren räddade alltså Shakhtar Donetsk denna gång, som kan vända hem till Ukraina med tre poäng i premiären av Champions League 2020/21.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk 2-3

Målskyttar Real: Luka Modric, Vinicius Junior

Målskyttar Shakhtar: Manor Solomon, Tete, Självmål (Raphael Varane)