Foto: Bildbyrån

Idag kom glädjebeskedet att La Liga kan göra comeback från och med den 8 juni. Detta efter att Spaniens premiärminister Pedro Sanchez gett tummen upp till ligans förslag att starta upp den andra veckan i juni. 

La Ligas president Javier Tebas lade för ett par veckor sedan fram förslaget att starta den spanska högstaligan den 12 juni. Idag kom beskedet att Spaniens premiärminister Pedro Sanchez godkänner förslaget. Han har gett grönt ljus till att ligan kan återupptas från och med 8 juni, enligt Marca.

Premiärministern klev ut på La Moncloa och framförde nyheterna i ett långt tal till nationen. Han passade samtidigt på att hylla det spanska folket.

– Spanien har gjort det som krävts och öppnat nya horisonter för alla. Tiden har kommit för att återgå till många av de dagliga aktiviteterna. Från och med den 8 juni kommer La Liga att återvända till fotbollen, säger han enligt Marca.

Hittills är 27 av 38 omgångar spelade av säsongen i Spanien. Detta betyder att elva omgångar återstår för Alexander Isak och hans Real Sociedad som ligger på en fjärde plats och innehar därmed en plats i nästa års Champions league. FC Barcelona leder serien med två poäng före Real Madrid.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här