Längtan är enorm och dagarna fortsätter att räknas ner till den allsvenska starten 2020. Och nu har man släppt det tilltänkta spelprogrammet för den kommande säsongen och under morgondagen (läs: tisdag) kommer man att tala om exakta speltider. Den första omgången blir dessutom en spännande sådan!

Först ska det spelas av en härlig upplaga av Svenska Cupen och därefter är det dags för den riktigt spännande allsvenska säsongen. Många förändringar har även redan skett – och det kommer att ske fler – hos de svenska lagen och det gör den kommande säsongen än mer spännande. Bland annat att Nanne Bergstrand nämligen återgår till Kalmar FF, Uwe Rösler lämnar Malmö FF och mycket mer kommer att hända.

Nu står det klart att den första omgången av Allsvenskan 2020 blir den femte april. Alla matcher under den inledande omgången kommer dock inte att spelas denna specifika dag, utan detta blir datumet som utmärker den avsedda omgången.

Och vi har dessutom en hel del fina matcher att se fram emot redan vid inledningen. Däribland finns faktiskt Bergstrand och hans Kalmar FF, som kommer att spela mot borta mot Hammarby IF i premiären. Dessutom ställs nykomlingarna IK Brage och Mjällby mot varandra, ett möte från fjolårets Superettan, som vi åter får uppleva i Allsvenskan. I den allra första omgången får vi dessutom njuta av ett stormöte. Malmö FF gör nämligen en lång resa för att ställas mot IFK Norrköping på bortaplan.

Detta är den första omgången:

Sirius – Falkenberg
Hammarby – Kalmar FF
BK Häcken – AIK
IFK Norrköping – Malmö FF
IFK Göteborg – Elfsborg
Örebro – Djurgården
IK Brage – Mjällby
Helsingborg – Varberg BoIS

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här