Den svenska fotbollen är äntligen igång igen och redan i omgång två så bjuds vi på flera stormöten. Vi har valt att fokusera på tre matcher i helgen. Alla från allsvenskan och det är tre super intressanta matcher. 

BK Häcken – Malmö FF

Ett riktigt spännande möte mellan de två lagen som det pratats mest om inför säsongen vad gäller guldchanserna. Malmö FF är och ska vara de stora favoriterna att vinna guldet sett till den spelartrupp och den ekonomi som klubbar innehar. Men BK Häcken ses som många som den riktigt stora utmanaren om guldet till den här säsongen. Dock gick Häcken direkt på pumpen i premiären när man på bortaplan föll mot nykomlingen Halmstad. För Malmös del så blev det seger mot Hammarby på hemmaplan med 3-2. Det var en svängig match där båda lagen hade fina lägen att kunna stänga matchen men det blev till sist Jonas Knudsen som snyggt dundrade in 3-2 till Malmö i slutskedet och därmed klev Malmö FF av premiären med 3 poäng.

Båda lagen saknar lite spelare för BK Häcken är det framförallt Irandust som är den spelare som sticker ut mest när det kommer till spelare som inte är tillgängliga, för Malmö handlar det om målvakten Dahlin samt nyförvärvet Birmancevic som kommer att missa även den här matchen.

Kollar man på statistiken mellan dessa lagen så är det ofta som det slutar oavgjort och framförallt 1-1. Fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har just slutat 1-1. Men det allra senaste mötet så var det Malmö som vann med hela 3-0. Dock så tror jag att i den här matchen så kan återigen ett oavgjort resultat vara det rätta spelvalet. Malmö FF har inte fått allt att klaffa under försäsongen och även mot Hammarby hade man perioder där spelet inte såg helt hundra ut. Nu ska man ställas mot ett Häcken som kommer vara rejält revanschsugna efter förlusten mot Halmstad senast och ett oavgjort resultat är inte helt dumt.

Vårt tips är: Att matchen slutar oavgjort till oddset 3.75. Oddset hittade vi hos Betsson

SPELA HÄR!

Djurgården – IFK Norrköping

Djurgården fick en riktig drömstart på säsongen när man tog tre viktiga poäng mot fjolårets tvåa Elfsborg. Det var heller inget snack om saken Djurgården var det klart bättre laget och imponerade. Det stora frågetecknet är försvarsspelet även om man höll nollan nu mot Elfsborg så såg det lite svajigt ut i vissa delar och även mot Hammarby i svenska cupen senast så var det just backlinjen som spökade. Mittbacksparet Une-Larsson och Ekdal har inte hunnit spela ihop sig och det kan vara det stora frågetecknet för Djurgården framöver. Men annars så tycker jag Djurgården ser riktigt spännande ut och kommer kunna ställa till det för många lag under säsongen. Sportchefen Bosse Andersson har värvat smart och framförallt satsat hårt för att Djurgården ska vara med i toppen i år och fortsätter man som mot Elfsborg är det absolut ingen omöjlighet.

För Norrköping som har en ny tränare i form av Rikard Norling har det varit stormigt hela vintern. Folk har lämnat klubben i protest och ordföranden Peter Hunt blev bortröstad och tvingades lämna klubben. Även en del spelare har varit kritiska till hur allt sköts inom klubben den senaste tiden och frågan är om inte sådan även påverkar spelarnas insatser på planen. I premiären mot Sirius så fick Norrköping med sig en poäng när matchen slutade 1-1. Det var dock en match som spelades i snöstorm så det är inte helt lätt och veta hur Norrköping står efter en sådan mach. Men Norrköping har helt klart mycket kompetens och spets i sin trupp och får man allt att klaffa och att Norling kan sätta ett bra spel så kommer Norrköping absolut kunna blanda sig in om topp placeringar. Men i dagsläget så känns allt kring Norrköping lite osäkert och frågan är om man kanske ska sänka förväntningarna på Norrköping något den här säsongen och låta det bli en ”mellansäsong”?

Mot Djurgården på bortaplan tror jag Norrköping kommer få det tufft och jag väljer därför att spela på att hemmalaget Djurgården kommer vinna matchen.

Vårt tips är: Djurgården vinner matchen till oddset 2.15. Oddset hittade vi på ComeOn

SPELA HÄR!

IFK Göteborg – AIK

Ett riktigt klassikermöte när de två stora städerna i Sverige ska göra upp. Göteborg mot Stockholm i en match som rör upp mycket känslor. Här har oddsen svängt rejält under veckan från att Göteborg som hemmalag var favoriter till segern har nu vänts till att AIK som stod för en imponerade insats i premiären blivit favoriter att vinna matchen.

Det är även en AIK seger som jag tror kommer ske i den här matchen och där jag kommer placera mitt spel. Jag tycker AIK som förra året hade stora frågetecken kring framförallt anfallsspelet fick allt att stämma i premiären. Man låg rätt över hela banan och Degerfors fick inte alls spela ut som man önskade och AIK kontrollerade matchen från start. Saku Ylätupa som varit både i frysboxen och utlånad såg ut som helt ny spelare och man såg verkligen att han njöt av att spela fotboll vilket även visade sig i protokollet då han noterades för 1 mål och en assist i matchen som AIK vann med 2-0.

Absolut nu ska AIK ställas mot ett på pappret bättre lag än Degerfors men jag tycker att många av de frågetecken man hade inför säsongen kring AIK har blivit utropstecken och jag tror AIK kommer bli en obehaglig motståndare för många lag den här säsongen.

För hemmalaget har mycket inför säsongen handlat om de tunga nyförvärven som Göteborg presenterat. Men varken Marcus Berg eller Oscar Wendt har anlänt till truppen utan kommer efter sommaruppehållet. Den stora värvningen Marik Hamsik har varit skadad under försäsongen och är ett stort frågetecken inför den här matchen. Flera andra spelare går också en kamp mot klockan vad gäller skador och är osäkra inför den här matchen. IFK Göteborg imponerade inte heller i premiären mot Örebro och att de skulle vara favoriter i den här matchen anser jag vara helt fel. Nu har förvisso oddsen på en Göteborg seger gått upp en del, men jag tycker att AIK ser helt klart mer spännande ut och kommer därför spela på en bortaseger i den här matchen.

Vårt tips är: AIK vinner matchen till oddset 2.75. Oddset hittade vi på Leo Vegas

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här