Foto: Bildbyrån

En av Allsvenskans bästa spelare under säsongen 2020, Stefano Vecchia, har skrivit på för en ny klubb. Vänsteryttern är klar för en av Skandinaviens största klubbar, norska Rosenborg.

Under fjolårssäsongen var Stefano Vecchia en stor anledning till att IK Sirius tog Allsvenskan med storm under våren. Även fast Sirius till slut hamnade på en tiondeplats i den allsvenska tabellen, var man under en längre stund med och slogs om Europa-platser. Och där var Vecchia en viktig pusselbit. Med sina tolv mål och sex assist var han en av Allsvenskans mest lysande stjärnor under säsongen.

Under pågående säsong och efter, har det snackats mycket om var den BP-fostrade yttern ska ta vägen efter att hans kontrakt med Sirius gått ut. Det har snackats om Holland, storklubbar i Sverige och annat. Men nu har beskedet kommit. Stefano Vecchia flyttar till Norge.

På sin hemsida meddelar storklubben Rosenborg att svensken har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben från Trondheim. En glad Stefano Vecchia ser ljust på framtiden.

– Jag har såklart höga förväntningar på att få komma hit, jag är här för att vinna titlar och för att göra det så bra som möjligt, säger Vecchia till Rosenborgs hemsida.

Sedan tidigare har Rosenborg värvat två svenskar inför den kommande säsongen, i de två ytterbackarna Adam Andersson (från BK Häcken) och Jonathan Augustinsson (från Djurgården). Sedan tidigare finns också den svenska forwardsduon Dino Islamovic och Rasmus Wiedesheim-Paul i truppen.

Rosenborg tränas av Åge Hareide, som många säkert minns från Helsingborgs IF och Malmö FF, men också som dansk förbundskapten.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här