Foto: Bildbyrån

Det är under onsdagen som Stéphanie Frappart kommer att skriva fotbollshistoria när hon som första kvinnliga domare kommer att döma en fotbollsmatch i herrarnas Champions League. Frappart kommer att att ha huvudansvaret i matchen mellan Juventus och Dynamo Kiev. 

Den 36-årige franska Stéphanie Frappart har tidigare skrivit historia, 2019 blev hon den första kvinnliga domaren att döma en match i franska Ligue 1. Hon blev även den första kvinnliga domaren att döma en match i Europa League när hon i oktober i år fick chansen att ha huvudansvaret för en gruppspelsmatch mellan Leicester och Zorya Luhansk. Hon hade tidigare under året fått chansen att vara huvuddomare i kvalet till Europa League och dömde då bland annat matchen mellan Djurgården och FC Europa.

Frappart har även fått döma på högsta nationella nivån för herrar då hon var huvuddomare för en Nations League match mellan Malta och Lettland.

Nu bryter alltså Frappart ytterligare ny mark när hon under onsdagen kliver ut på Juventus Stadium och ska vara huvuddomare i Champions League matchen där svenske Dejan Kulusevskis Juventus tar emot Dynamo Kiev.

Stéphanie Frappart har även tidigare varit huvuddomare under stora tävlingar på damsidan och var bland annat huvuddomare i VM-finalen 2019.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här