Foto: Bildbyrån

En av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, Diego Maradona, är död. Den argentinska legendaren fick en hjärtattack i sitt hem i Tigre, enligt argentinska tidningen Clarin.

Under onsdagen kom det tragiska beskedet att världens kanske störste fotbollsspelare genom tiderna, Diego Maradona, avlidit. Efter beskedet slöt en hel fotbollsvärld upp bakom legendarens familj och vänner.

Argentinaren ses som en pionjär i fotbollsvärlden genom sitt sätt att spela fotboll. Med sin spelintelligens och teknik öppnade han upp vägar för nya spelartyper i världsfotbollen.

Maradona nådde framgångar med det argentinska landslaget (VM-guld 1986) och storklubbarna Boca Juniors, Napoli och Barcelona. Ett tecken på hur stor Diego Maradona är i fotbollsvärlden och i sitt hemland Argentina är att Argentinas president Alberto Fernandez utlyst tre dagars landssorg.

I Neapel, där Maradona tillbringade sju säsonger, har Neapels kommunfullmäktige bestämt att Napolis hemmaarena ska döpas om till Stadio Diego Armando Maradona.

Hyllningar från fotbollsvärlden

Zlatan Ibrahimovic, AC Milan

”Maradona är inte död, han är odödlig. Gud gav världen den mest begåvade fotbollsspelaren genom alla tider. Han kommer leva för evigt”, skriver Zlatan på Instagram.

Pelé

”Ledsna nyheter idag. Jag har förlorat en kär vän och världen har förlorat en legend. Det finns mycket mer att säga, men för nu, låt Gud ge hans familj styrka. Jag hoppas att vi en dag ska få spela fotboll tillsammans i himlen”, skriver legendaren på Instagram.

André Villas-Boas, tränare Marseille

”Det är väldigt sorgliga nyheter. Jag vill att Fifa pensionerar nummer 10 – för alla lag i alla turneringar. Det skulle vara den finaste hyllningen vi kan göra för honom. Han är en otroligt stor förlust för fotbollsvärlden”, sade portugisen på en presskonferens.

Lionel Messi, Barcelona

”En mycket sorglig dag för alla argentinare och för fotbollen. Han lämnar oss men lämnar ändå inte, för Diego är evig. Jag behåller alla de vackra stunderna som bodde hos honom och jag ville ta tillfället i akt att skicka kondoleanser till hans familj och vänner”, skriver Messi på Instagram.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här