Foto: Bildbyrån

Efter massiva protester runt om i Europa samt hårda hot från UEFA och nationella fotbollsförbund så står det nu klart att den nya Super League skrotas bara dagar efter den nya ligan presenterades. Alla engelska lag som skulle delta har valt att hoppa av. Andrea Agnelli som är en av grundarna och president i Juventus bekräftar för Sky Sports att turneringen inte kommer att genomföras. 

Det var under söndagen som bomben släpptes och 12 klubbar runt om i Europa gick ut och bekräftade att de har gått med på att starta en egen liga utanför UEFA:s system. Ligan skulle heta Super League och innehålla 20 lag. Turneringen skulle generera miljardbelopp till de tänkta grundklubbarna. Men efter massiva protester från fans runt om i Europa samt hot om att bli utslängda från nationella och internationella turneringar har nu flera klubbar backat och valt att hoppa av.

De 12 klubbarna som gick ut med att de skulle starta Super League var; Manchester United, Manchester City, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Milan, Inter, Juventus, Atlético Madrid, Barcelona och Real Madrid.

Men nu bara dagar efter att turneringen introducerades så skrotas projektet. Protesterna från fansen och hoten från UEFA och de nationella förbunden har gjort att alla lagen från Premier League har valt att hoppa av projektet.

Juventus-presidenten Andrea Agnelli, som var med och grundade Super League, bekräftar nu för Reuters att turneringen läggs ner.

– Om jag ska vara ärlig, nej, bevisligen går det inte att genomföra, säger han enligt Sky Sports.

Super League som skulle vara en stängd liga där klubbarna som grundade den enbart skulle få delta överlevde alltså enbart i två dagar innan projektet nu läggs ner.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här