Efter den spelade omgången av kvartsfinalerna i Svenska cupen står nu fyra starka lag redo att göra upp i semifinalerna. Halmstad BK, Malmö FF, AIK och Djurgården är de återstående lagen som nu ska försöka ta sig till final.

Halmstad BK säkrade sin plats i semifinalen efter en seger mot BP. Efter en mållös match som krävde förlängning lyckades Halmstad bryta dödläget i den 112:e minuten och säkra segern. Deras motstånd i den kommande semifinalen är Malmö FF, som tog sig dit efter en imponerande seger över IFK Norrköping. Efter en tidig chock från Norrköping där Malmö låg under med 1–0 efter två minuter, lyckades Malmö vända matchen och körde över sina motståndare med 5–2.

I den andra semifinalen tar AIK emot Djurgården i ett Stockholmsderby på Friends Arena. AIK imponerade i kvartsfinalen genom att besegra Mjällby på bortaplan med 3–1, medan Djurgården visade sin dominans genom att besegra Degerfors med hela 3–0. Det ser dock ut som att hemmalaget återigen får klara sig utan två viktiga spelare, nämligen Alexander Milosevic och Martin Ellingsen som inte är hundra procent spelklara.

Semifinalerna kommer att sändas på TV4 Play.

Spelschema:

Lördagen den 16 mars, klockan 15:00
Halmstad BK – Malmö FF

Söndagen den 17 mars, klockan 15:00
AIK – Djurgården