Foto: Bildbyrån

Denna torsdag är sannerligen svenskarnas dag i norra Italien. Under dagen genomgår supertalangen Dejan Kulusevski och den rutinerade storspelaren Zlatan Ibrahimovic de obligatoriska läkarundersökningarna för deras nya klubbar. Därefter kan den förstnämndes övergång till Juventus och den senares dito till Milan slutföras.

Nu är det inte mycket kvar innan vi får se två framstående svenskar i deras nya klubbar. Zlatan Ibrahimovic kommer senast från en sejour i MLS och LA Galaxy, som minst sagt var lyckad. I ett flertal säsonger, i princip direkt efter hans avsked från Milan, har anfallaren ryktats tillbaka till klubben. Och nu är han alltså tillbaka. Svensken var inbokad för läkarundersökning på Madonnina-kliniken i Milano under torsdagen och landade i staden ungefär vid 11:00. 38-åringen kan göra sin andra debut för klubben redan mot Sampdoria på måndag.

Zlatan kommer enligt uppgifter att bära nummer 21 på matchtröjan.

– Jag minns fortfarande när jag var här, även om det många år sedan. Det viktigaste är att jag är här. Jag är väldigt glad. Jag har alltid sagt att det här är mitt hem och nu är jag äntligen tillbaka, säger Ibrahimovic till Milan TV.

Hemmaarenan kommer att få sig ett lyft, enligt svensken själv.

– Vänta på mig på San Siro. Vi ska få hela San Siro att hoppa igen, säger han.

Talangen som tagit stormsteg

Den andra av de två storspelande svenskarna, Dejan Kulusevski, har å sin sida tagit enorma, nästintill sanslösa, kliv den här säsongen. 19-åringen har nämligen gjort fyra mål och spelat fram till sju, vilket har lett till att ett flertal storklubbar fått upp ögonen för honom. De mest frekventa ryktena som huserat i medierna gjorde gällande att den offensive mittfältaren var nära en övergång till Inter. Men i dagarna tog nyheterna en helt annan riktning och Kulusevski påstods vara nära Juventus. Och under torsdagen bekräftades detta. Spelaren, till vardags i Parma, har nu synts på bild där han genomgår läkarundersökningen för att slutföra övergången till ”den gamla damen”.

Enligt italienska medier pungar Juventus upp 35 miljoner euro för svensken och Atalanta, som äger Kulusevski, kan komma att få ytterligare nio miljoner euro i bonusar.

Gazzetta dello Sport meddelar dock att Kulusevski kommer att slutföra säsongen i Parma-tröjan.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här