Foto: Bildbyrån

Ryktena flödade och det hade öppnats för en flytt till IFK Göteborg. Men nu meddelar Gustav Svensson, till Göteborgssupportrarnas stora besvikelse, att han inte kommer att lämna Seattle.
– Jag har inte hört så mycket från Blåvitt under den senaste tiden, om jag ska vara ärlig. Det var Seattle som var hetast på gröten, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Den gode Gustav Svensson stod för en fantastisk säsong med sitt Seattle Sounders. Han var en av de viktiga spelarna i lagbygget och utgjorde en avgörande pjäs i klubben som bärgade MLS-guldet. Efter att ha blivit mästare i USA, var det dock dags att snabbt ta ett 20-timmars flyg till Europa och Cypern, där han nu befinner sig med landslaget.

Under några månader har det skrivits en hel del om mittfältarens framtid och den hetaste destinationen har varit IFK Göteborg.

Nu går han däremot ut och spräcker den bubblan.

– Jag stannar ett år till i Seattle, klubben har visat stor vilja att behålla mig. Det har varit lite fram och tillbaka men nu blir det år här, säger Svensson till Fotbollskanalen.

Däremot menar han att det under ett tag var nära att han valde IFK Göteborg och en hemgång till Sverige.

– I somras tänkte jag: ”Nä, nu flyttar jag hem till Göteborg och kör mina sista år i Blåvitt”. Men ju längre året har gått har tankarna gått mer åt att stanna kvar. Mycket på grund av att Seattle visat framfötterna och verkligen velat ha kvar mig. De var hetast för att få mig att skriva på, säger han till Fotbollskanalen.

Han har dock inte meddelat klubben personligen.

– Nej, men de får väl reda på det nu, säger han till Fotbollskanalen.

– Jag har inte hört så mycket från Blåvitt under den senaste tiden, om jag ska vara ärlig. Det var Seattle som var hetast på gröten.

Avslutningsvis menar spelaren att han har några år kvar som spelare, när han får frågan om en flytt till Blåvitt kan bli aktuell i framtiden.

IFK Göteborg ska även ha visat intresse för en annan landslagsspelare, nämligen Marcus Berg.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här