Sveriges herrlandslag kommer inte att spela VM 2022 i Qatar. Detta står klart efter en förlust med 2-0 borta mot Polen.

Under tisdagskvällen så ställdes Sverige borta mot Polen i VM-playoff. Mycket stod på spel i matchen där vinnaren skulle kvalificera sig för VM i Qatar i november/december medan förloraren skulle bli utan VM-biljett.

Efter en bra första halvlek så kom Sverige ut piggt i andra halvlek också. Men efter en bra första period av halvleken så kom mardrömmen för Sverige när Jesper Karlström gick hårt i ryggen på Gregorz Krychowiak i Polen och domaren pekade på straffpunkten. Från elva meter lurade sedan Robert Lewandowski ner Robin Olsen i fel hörn och rullade in 1-0 i det andra.

Målet gav den polska publiken och det polska laget energi. Och medan Sverige försökte sig på en kvittering så kom nästa smäll i den 70:e minuten när två mindre svenska misstag ledde fram till 2-0 för Polen. Napolis Piotr Zielinski kunde skjuta in det mål som i slutändan tog Polen till VM.

Sverige fick aldrig till någon slutforcering trots offensiva byten. Men efter 90 minuter plus övertid så fick Blågult se sig besegrade av ett starkt Polen. I och med segern så går nu alltså Polen till VM 2022 medan Sverige får se mästerskapet från tv-soffan.

Parallellt med Sveriges match så gick Portugal och besegrade Nordmakedonien hemma efter två mål från Bruno Fernandes. I och med detta så gick Portugal också vidare till Världsmästerskapet i höst.